Suomen hallitus, kenen hallitus?

September 03, 2010

Kuluva vaalikausi kaksine hallituksineen on varmaankin vaalirahakohuineen ja jättimäisine velanottoineen ollut pettymys kaikille kansalaisille, kaikissa puolueissa. Toki ajatkin ovat olleet vaikeat, mutta kaikkea ei voi laittaa finanssikriisin piikkiin. Ministerimme ovat osoittautuneet kyvyttömiksi tai haluttomiksi korjaamaan edes sellaisia asioita, jotka eivät olisi rahasta kiinni.

Tässä suhteessa on maahanmuuttoministerin ohella kunnostautunut opetusministeri Henna Virkkunen. Hänellä on ollut tuhannen euron paikka päivittää Suomen kielipolitiikka uudelle vuosituhannelle, mutta tähtäin näyttää vahvasti olevan yhä 1700-luvulla.

Vastoin toistuvasti esitettyjä järkiperusteluja ja yksiselitteistä kansalaismielipidettä, opetusminsiteri Virkkunen on ilmoittanut kannattavansa paitsi pakkoruotsin säilyttämistä, niin vieläpä sen aikaistamista peruskouluissa. Lisäksi hän joitakin päiviä sitten esitti, että pakollisia ruotsin opintoja on ”ehkä” lisättävä lukiossa (Virkkunen muuten ei kuulemma ole myöhemmistä yliopisto-opinnoista huolimatta itse suorittanut ylioppilastutkintoa).

Mitään järjellisiä perusteluja Virkkunen ei julkisissa kannanotoissaan ole vaivautunut pakkoruotsin puolesta esittämään, vaan on ottanut asian itsestäänselvyytenä. Viimeistään olisi luullut ministerin heräävän perustelemaan näkemyksiään silloin, kun hänen oma puolueensa äänesti pakkoruotsin lakkauttamisesta.

Tässä kohden kokoomusjohdon demokratiakäsitys onkin saavuttanut äärimmäisen pohjanoteerauksensa; vanhastaan toki tiesimme, ettei kansan mielipide merkitse päättäjillemme paljoakaan, mutta nyt ollaan jo siinä pisteessä, ettei edes oman puolueväen päätös merkitse ministereille mitään.

Näin äärimmäistä demokratian periaatteiden halveksuntaa ei yleensä tapaa edes yksipuoluediktatuureissa – niissäkin sentään puolueen päätös merkitsee valtiojohdolle jotain.

Ministeri Virkkunenkin on päättänyt liittyä maamme mainioon eliittiin, joka ei kuuntele sen enempää järkiperusteluita, Suomen kansan mielipidettä, tai enää edes omaa puoluettaan. Opetusministerin ja muunkin kokoomusjohdon olisi hyvä kertoa, kenen vaikutuksesta ja millä prosessilla heidän päätöksensä sitten syntyvät, kun kaikki edellä mainittu on heille yhdentekevää.

Kokoomuksen kenttäväkeäkin oletettavasti kiinnostaisi ennen eduskuntavaalityöhön ryhtymistä tietää, mikä heidän asemansa puolueessaan lopulta on; olla vaikuttajia vaiko vain itsevaltaisen puoluejohdon halpatyövoimaa.

63 kommenttia kirjoitukselle Suomen hallitus, kenen hallitus?

touko-eno
03/09/2010

Kielipoliittinen tilanne on väistämättömässä tienhaarassa. Joko ruotsalaistamista tehostetaan tai vähennetään jyrkästi, nykytilanne ei jatku enää pitkään.

Mikäli RKP pääsee seuraavaan hallitukseen tarkoittaa se ruotsalaistamisen suuntaa. Opetusta aikaistetaan peruskoulussa 5. tai 6. luokalle, tuntimäärää tullaan lisäämään. Lukion kurssimäärää tullaan lisäämään. Suomen kokonaisvaltainen etu ei tässä suuntauksessa paljoa paina.

Mikäli RKP jää ulos ja PS pääsee voimalla sisään tarkoittaa se esim. vapautta opiskella venäjän kieltä itä-Suomessa, mikä luo pitkäkantoisen domino-efektin muuhun kielipolitiikkaan. Manner-Suomihan ei silloin olisi enää “kaksikielinen” eikä keisarilla olisi enää vaatteita.

Seuraavissa eduskuntavaaleissa on ratkaisun paikka. Toivottavasti Suomalaisuuden liitto kykenee tässä erittäin haastavassa tilanteessa toimivaan kylmähermoisesti ja taitavasti. Rahaa ei varmaan paljoa ole käytettävissä, mutta eihän totuutta voi rahalla ostaakkaan.

Jules
03/09/2010

En voinut kuin alkaa nauraa, kun kuulin Virkkusen lääkkeen siihen, että nuoria ei ruotsi kiinnosta: lisää pakollisia tunteja. Mutta tämä kuvaa ruotsinkielisten valtaa Suomessa nimenomaan tässä kielikysymyksessä: Kun heidän muu vaikutusvaltansa on viimeisten vuosikymmenten aikana vähentynyt, koko vallankäyttö kulminoituu siihen, missä heillä on 100 %-nen valta, kielipolitiikkaan.
Ja heillä tuntuu olevan päällepäsmäröinti ja pomottaminen kansanluonteena.
Virkkunen puhuu ruotsalaisella äänellä. Ruotsalaisille suomalaisten kielitaito on sama asia kuin ruotsin kielen taito.
Kun ruotsinkielinen puhuu kieliosaamisesta ja kansainvälisistä valmiuksista, hän puhuukin ruotsin kielestä.
Varsinaista avaimenreikätekniikkaa, yhdellä silmällä kerrallaan, kapea-alaisesti ;-)

Miksi suuret puolueet antavat 100 %:n vallan ruotsinkielisille ? Niinkö vähän meillä johtavat poliitikot arvostavat suomen kieltä ja maailmankielten osaamista ?

minä vaan
04/09/2010

Sampo, onko totta, että Perussuomalaisten Helsingin piiri on päättänyt luopua pakkoruotsin vastustamisesta? Surullista jos näin on. Toivottavasti ei tule olemaan perussuomalaisten linja vaaleissa.

Sampo Terho
04/09/2010

En pidä mahdollisena, että piiri olisi sellaista päätöstä tehnyt (tosin en itse kuulu tällä hetkellä piirihallitukseen) – koko puolueen linjahan on pakkoruotsin vastustus

jecs
04/09/2010

“Koko puolueen linjahan on pakkoruotsin vastustus” Kaikilta osin käytännössä tuo lause ei pidä paikkaansa! Kike Elomaa on julkisesti sanonut kannatavansa pakkoruotsia ja Turkulainen PS-valtuutettu Maria Lohela on kieliasioissa äänestänyt valtuustossa RKP:n linjan mukaisesti. Uskomatonta, mutta valitettavan totta!!!

Vaaleihin on vielä aikaa ja itse pitkän linjan fennomaanina olen jättänyt persut taakseni omatunnon syistä. Kaikesta huolimatta toivisin, että Sampo Terho tekisi kaiken voitavan, että V-S piirisssä käytäisiin syvää luotava keskustelu kielipolitiikasta. Tärkeintä olisi se, että äänestäjiä ei petetä, kuten Turussa viime vaaleissa kävi.

Kriisikokouksen paikka olisi kyllä nyt kun V-S piirin molemmat kärkiehdokkaat ovat osoittatuneet pakkoruotsin kannattajiksi.

Anna
04/09/2010

Ottakaa pakkoruotsin poisto yhdeksi vaaliteemaksi. Sillä tulisitte saamaan paljon myös naisten ääniä. Nythän olette olleet lähinnä äijäpuolue.
Tulevissa vaaleissa aion valita ehdokkaan siitä puolueesta, joka vastustaa pakkoruotsia.
T. Äiti joka haluaa lastensa oppivan hyödyllisiä kieliä.

kunnioituksella puolin ja toisin
04/09/2010

Onko mitään mahdollisuutta pakottaa/houkutella hallitus siirtämään tuntijaon sinetöiminen vaalien yli seuraavalle hallitukselle?

RKP tullee tekemään kaikkensa, jotta tämä heidän naruissaan tanssiva hallitus tekee päätöksen. Tuntijakoehdotus oli kuitenkin kauttaaltaan huono, kieltenopetuksen kohdalta erittäin huono ja RKP:n jatkoehdotukset vielä huonompia (ruotsia opiskeltaisiin sitten liki yhtä paljon kuin englantia nyt).

Kokoomuksen johto on tiennyt jo useamman vuoden, ettei oma kenttä ole pakkoruotsin takana. Ilmeisesti he aikovat sitkeästi olla sitä huomioimatta ja luottavat siihen, etteivät kokoomuslaiset karkaa, vaikkei demokratia toimisikaan. Kokoomuksella on brändi, jossa “menestyjä äänestää Kokoomusta” ja moni kaipaa kokea olevansa menestyjä vaikkakin äänestäjänä huijattu.

Kokoomus on varsinainen äijäpuolue vaikka näytillä on naistakin. Virkkusta käy sääli, koska isojen poikien kumileimasimena näyttää tyttöparka toimivan. Ei käy kateeksi.

touko-eno
04/09/2010

Tässä vaiheessa on melko mahdotonta arvioida Varsinais-Suomen piirin tilannetta sen suhteen mikä on listan top3 järjestys vaaleissa. Hyvin paljon ääniä tulee sellaisilta, jotka eivät koskaan ennen ole äänestäneet perussuomalaisia, saatika muinaista SMP:tä. Eli vaalikoneiden vastauksilla on suuri merkitys.

Sekin on auki kenelle Eiran mestari mahdollisesti osoittaa suosiollista sormeaan tässä piirissä.

Monessa piirissä moni wanha puoluekonkari tulee pettymään pahasti. Noussut kannatus menikin uudemmille tulokkaille.

suomenkielisyyden puolesta
06/09/2010

Tähän perussuomalaisten pakkoruotsi pois kouluista -kantaan olisi hyvä saada jotain vahvistusta ja tekstiä mediaan. Netissä pyörii kaikenlaisia huhuja Helsigin piirin kannasta ja joistakin yksittäisistä pakkoruotsia kannattavista ehdokkaista.

Olisi tietysti ollut parasta jo ehdokkaita valitessa tarkistaa ehdokkaiden kanta pakkoruotsiin. Perussuomalaisten kannattajissa on paljon ihmisiä, jotka ovat mukana nimenomaan puolueen pakkoruotsin poistamista ajavien kannanottojen vuoksi.

Vaikka kyllähän kaikista puolueista löytyy pakkoruotsin poistamista kannattavia ehdokkaita.

Sampo Terho
08/09/2010

Kysyin vielä Perussuomalaisten Helsingin piirin pj:ltä tätä pakkoruotsiasiaa, että saadaan huhuilta katkottua siivet.

Eli totuus on se, ettei piiri ole edes käsitellyt koko kysymystä, saatika linjannut mitään pakkoruotsin säilyttämisen puolesta.

Nettihuhun alullepanija on ilmeisesti henkilö, joka vihastui kun ei ollut pääsemässä eduskuntavaaleissa ehdolle.

PPP
08/09/2010

Pekkarinen poistaa pakkoruotsin…

jeck
11/09/2010

Minä lähden siitä, että jos piirin listalla on yksikin potenttiaalinen läpimenijä, joka ei ole selkeästi pakkoruotsin vastustaja, niin kehoitan karttamaan koko listaa.

En kiellä, etteikö kyynisyys olisi saanut itsestäni valtaa, mutta ITSE EN OLE SITÄ ITSELLENI AIHEUTTANUT. Olen tasapuolisen vihainen kaikille puolueille siitä, että meidän fennomaanien äänet kyllä kelpaavat, mutta asioiden ajaminen jää aina listan viimeiseksi tai asiaa ei edes oteta esille. jokaisessa puolueessa aina asetetaan joku fenno houkutin ehdokas, mutta vain äänien kalastamiseksi.

Perussuomalaisilla olisi vielä aikaa ennen vaaleja vaikuttaa asiaan, mutta se vaatisi esim V-S piirissä radikaali toimenpiteitä, joihin en usko puoluejohdon ryhtyvän, vaikka se lisäisi uskottavuutta merkittävästi muutenkin puoluetta kohtaan.

Saattaa myös olla mahdollista, että V-S piiristä ei pääse läpi yhtään ehdokasta, koska ihmiset pitävät loikkaus vaaraa erittäin todennäköisenä erään ehdokkaan kohdalla(En tarkoita tällä Lohelaa) Päivi Räsäsen(KD) ulos tulo tällä viikolla vahvistaa monien näkemystä siitä, että Keskusta ja Kokoomus ovat valmiita maksamaan suuriakin summmia siirtyvistä ehdokkaista jo ennen vaaleja. Jokainen voi itse mielessään miettiä mitä samat puolueet ovat valmiita maksaaan läpipäässeestä perussuomalaisesta? Perussuomalaisista loikkasi viime vaalien jälkeen useampia kunnanvaltuutettuja. Miten äänestäjä voi tietää, ettei sama toistuisi näissäkin vaaleissa? varsinkin kun on yleisessä tiedossa, että Keskusta ja kokoomus ovat jo nyt houkutelleet rahalla ehdokkaita siirtymään heidän riveihinsä.

Sampo! vielä on aikaa vaikutta, ettei vaalien jälkeen tulisi petettyjä äänestäjiä, mutta se tarvitsee radikaaleja toimenpiteitä, jotka ovat välttämättömiä ja uskoisin sinulta löytyvän selkärankaa ja näkemystä miten loikkausket estetään totaallisesti PUOLUEESSANNE.

Janne Hakkarainen
11/09/2010

Timo Soinin uusimmasta plokista (9.9.2010):

“Perussuomalaiset vastustavat pakkoruotsia. Meitä on väitetty jopa vihaavan ruotsinkielisiä suomalaisia. Se ei ole totta. Emme vaan hyväksy pakkoruotsia Suomessa. Kritiikki pakkoruotsia kohtaan on voimistunut. Viimeinen sysäys tähän suuntaan tuli ilmi Keski-Pohjanmaan suuntatumisvalinnassa Etelä-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan välillä. Kepukin horahti hereille.”

Vapaa kielivalinta
12/09/2010

Opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut vielä lisäaikaa tuntijakolausuntojen antoon. Tähän mennessä niitä on saatu jo liki 200. >>>
Liiton kannanotto ??

Sampo Terho
13/09/2010

Suomalaisuuden Liitto antoi lausunnon jo tuntijakotyöryhmälle, kun lausontokierros oli avoin kaikille. Tällä kertaa ministeriö lähetti lausuntopyynnöt itse valitsemilleen tahoille, joihin Suomalaisuuden Liitto ei mahtunut, vaikka lausuntoa pyydettiin lukuisista eri suunnista. Mm. Folktinget käsittääkseni sai lausuntopyynnön. Periaatteessa tietysti voisimme silti lausunnon laatia, mutta sitä tuskin huomioitaisiin mitenkään (kuten ei edellistäkään lausuntoa, joka muuten löytyy tästä blogista muistaakseni tammikuun kohdalta).

HS kirjoittaa
13/09/2010

“Vihakampanjan takana on pieni ydinryhmä Suomalaisuuden liitossa, joka masionoi kampanjaa.”

Miten muka voi “masinoida kampanjaa”, jos eliitti ei salli edes kannanottoa ?
Onko tuo Pärre ihan dementoitunut (69v)

Asiaa!
30/09/2010

Kuka masinoi ja mitä?

Uutisotsikoita seuratessa jatkuvasti esille nousee erilaisia salkunomistajia päätöksiä tekemässä, kysymys kuuluukin: missä kulkee jääviyden raja hoitaa jotain tehtävää?

… [Trackback]…

[...] Informations on that Topic: sampoterho.net/?p=756 [...]…

Automaten spielen
24/03/2012

… [Trackback]…

[...] Find More Informations here: sampoterho.net/?p=756 [...]…

batman games
24/03/2012

… [Trackback]…

[...] Informations on that Topic: sampoterho.net/?p=756 [...]…

seo
26/03/2012

… [Trackback]…

[...] Read More here: sampoterho.net/?p=756 [...]…

… [Trackback]…

[...] Informations on that Topic: sampoterho.net/?p=756 [...]…

… [Trackback]…

[...] Read More: sampoterho.net/?p=756 [...]…

… [Trackback]…

[...] Informations on that Topic: sampoterho.net/?p=756 [...]…

free wallpaper
05/04/2012

… [Trackback]…

[...] Read More: sampoterho.net/?p=756 [...]…

… [Trackback]…

[...] There you will find 69525 more Infos: sampoterho.net/?p=756 [...]…

pikalaina
11/04/2012

… [Trackback]…

[...] Read More here: sampoterho.net/?p=756 [...]…

y3 game
11/04/2012

… [Trackback]…

[...] Find More Informations here: sampoterho.net/?p=756 [...]…

… [Trackback]…

[...] Read More here: sampoterho.net/?p=756 [...]…

jeux nintendo ds
15/04/2012

… [Trackback]…

[...] Informations on that Topic: sampoterho.net/?p=756 [...]…

Frases de amor
26/04/2012

… [Trackback]…

[...] Read More here: sampoterho.net/?p=756 [...]…

… [Trackback]…

[...] Read More: sampoterho.net/?p=756 [...]…

… [Trackback]…

[...] Informations on that Topic: sampoterho.net/?p=756 [...]…

… [Trackback]…

[...] Read More here: sampoterho.net/?p=756 [...]…

GIMP Free Download
12/05/2012

… [Trackback]…

[...] Find More Informations here: sampoterho.net/?p=756 [...]…

IT support toronto
15/05/2012

… [Trackback]…

[...] Read More here: sampoterho.net/?p=756 [...]…

Hahasport
18/05/2012

… [Trackback]…

[...] Read More: sampoterho.net/?p=756 [...]…

… [Trackback]…

[...] There you will find 69520 more Infos: sampoterho.net/?p=756 [...]…

Online investment
24/05/2012

… [Trackback]…

[...] Read More: sampoterho.net/?p=756 [...]…

… [Trackback]…

[...] There you will find 69788 more Infos: sampoterho.net/?p=756 [...]…

lainaa 4000
29/05/2012

… [Trackback]…

[...] Read More: sampoterho.net/?p=756 [...]…

… [Trackback]…

[...] Find More Informations here: sampoterho.net/?p=756 [...]…

Full Report
30/05/2012

… [Trackback]…

[...] Find More Informations here: sampoterho.net/?p=756 [...]…

zwembroek
03/06/2012

… [Trackback]…

[...] Read More here: sampoterho.net/?p=756 [...]…

Kentucky
14/06/2012

… [Trackback]…

[...] Read More Infos here: sampoterho.net/?p=756 [...]…

raspberry ketone
17/06/2012

… [Trackback]…

[...] Find More Informations here: sampoterho.net/?p=756 [...]…

Informasi
29/06/2012

… [Trackback]…

[...] There you will find 70031 more Infos: sampoterho.net/?p=756 [...]…

onlinedruckerei
01/07/2012

… [Trackback]…

[...] Read More here: sampoterho.net/?p=756 [...]…

… [Trackback]…

[...] Read More here: sampoterho.net/?p=756 [...]…

… [Trackback]…

[...] There you will find 70015 more Infos: sampoterho.net/?p=756 [...]…

… [Trackback]…

[...] Find More Informations here: sampoterho.net/?p=756 [...]…

Missouri
11/07/2012

… [Trackback]…

[...] There you will find 75751 more Infos: sampoterho.net/?p=756 [...]…

… [Trackback]…

[...] Read More Infos here: sampoterho.net/?p=756 [...]…

… [Trackback]…

[...] Read More Infos here: sampoterho.net/?p=756 [...]…

bed bath and beyond coupon…

Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So nice to seek out someone with some unique thoughts on this subject. realy thank you for starting this up. this website is something that is needed on the internet, someone with somewh…

home depot coupons
14/07/2012

Home depot coupon…

The subsequent time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my choice to read, but I truly thought youd have something fascinating to say. All I hear is a bunch of whining about something that you w…

bed bath and beyond…

You must take part in a contest for probably the greatest blogs on the web. I will recommend this site!…

bed bath and beyond coupon pic…

I found your weblog web site on google and test just a few of your early posts. Proceed to maintain up the superb operate. I simply extra up your RSS feed to my MSN Information Reader. Searching for ahead to studying extra from you in a while!�…

Visit This Link
17/07/2012

Macys coupon…

I’m also commenting to let you be aware of of the cool discovery my child encountered checking your blog. She came to understand a wide variety of details, most notably how it is like to have a marvelous coaching heart to get folks easily fully grasp …

… [Trackback]…

[...] Read More Infos here: sampoterho.net/?p=756 [...]…

Resources
21/07/2012

macys promo code…

Can I just say what a aid to seek out someone who truly knows what theyre talking about on the internet. You undoubtedly know the right way to convey a problem to mild and make it important. More individuals have to read this and understand this aspect…

my site
09/08/2012

bed bath and beyond printable coupons…

There are definitely a whole lot of particulars like that to take into consideration. That may be a nice level to deliver up. I supply the ideas above as basic inspiration however clearly there are questions just like the one you deliver up the place c…

… [Trackback]…

[...] Read More Infos here: sampoterho.net/?p=756 [...]…